Патици: Каролина

Патици: Каролина

Разпространение и местообитание

Родом от Северна Америка, където по двете крайбрежия (Атлантическо и Тихоокеанско крайбрежие) живеят две различни популации. През зимата те мигрират на юг, където се образуват двойки, които ще се върнат на север, за да се размножават. Живее в райони, богати на дървета в близост до езера и блатисти райони. Отглеждан е в плен от много дълго време.

Морфологични характеристики

Сексуалният диморфизъм е много очевиден.
Мъжкият има глава с бели ивици на черно-зелено-син фон. Клюнът е оранжево-червен. Каишката на брадичката е белезникава, а кафявата гърда изпъстрена с бяло. Жълтеникаво коремче и ханш. Зелено-син гръб и крила. Жълти крака. При затъмнение той губи повечето от ярките цветове, но поддържа същия основен дизайн.
Мъжки размер 47-51 см.
Женската има тъмнокафява хомогенна козина, по-светла в долната част на тялото. Кръг за бели очи и лента за брадичка. Клюн и крака с жълтеникаво-сив цвят
Размер на женската 43-49 cm.

Хранене и поведение

В природата се храни с билки, пъпки, насекоми и плодове. Тя снася от 15 до 20 яйца в гнезда, направени в скални кухини или ярове. размиването продължава тридесет дни.
Има Каролайн патици, мутирали в плен, напълно бели.

Каролина мъжко - Екс спонсор - (http://claycoleman.tripod.com)

Двойка патици Каролина - Екс спонса (снимка Сюзън Хофман http://animaldiversity.ummz.umich.edu)


Видео: Патици Каролинки и Мандаринки